Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

17e eeuws nieuws uit Alkmaar

Alkmaar kaart 17eeuwZoals bekend krioelde het in de 17e eeuw van de Bijvoeten in de stad Alkmaar. We hebben dat uitgebreid gepubliceerd in ons artikel:
"Alkmaarse families in de 17e eeuw".

Helaas zijn we tot op heden niet in staat geweest om bloedverwantschap aan te tonen tussen de drie familietakken in Alkmaar, namelijk die van Dierick Beyvoets, Arien Bijvoet en de kleine tak van Antonius Bijvoet.

Tot onze verrassing ontvingen we een mooi kritisch bericht en nieuwe gegevens van Alex Blom over de familietak Antonius Bijvoet. 

Alhoewel de familietak van Antonius Bijvoet slechts 29 familieleden telt, is deze toch uitermate belangrijk. De stamvader komt namelijk vermoedelijk uit Neerpelt, dus toch weer een mogelijkheid om een link te leggen tussen de verschillende familietakken.

Uiteraard een oproep aan onze leden om mee denken.
Onder Lees meer.... de rapportage van Alex.

Lees meer...

Marie Bijvoets, rechterhand van Prime Minister Mc. Donald's

Op 24 maart 2016 schreven wij in Het Laatste Nieuws over Marie Bijvoets, dochter van de Amsterdamse architect Yme Bijvoets en rechterhand van Prime Minister Mc. Donald's. In 1929 schreef de Telegraaf over haar een artikel. Om het artikel te lezen klik hier.

Naar aanleiding van ons artikel ontvingen wij eergisteren van Hilary Martin de volgende email:

I was very interested to find your website and your mention of Marie Byvoets as housekeeper to J Ramsay MacDonald, Prime Minister of the UK in the 1920s/30s.

Marie lived with my family in my early childhood in the 1950s. She had become a friend of my grandmother after my grandfather died in 1934. The two ladies lived in an apartment in Croydon, South London from the mid-1930s, through all the Second World War air raids before moving in with us in 1953. After about a year, she became unwell and spent the rest of her life in care.

I have some information about her time with the MacDonalds but Marie’s early life is a complete mystery. She must have moved to England sometime around 1912 as I have just found out that she spend eighteen years with the MacDonalds but had left by 1932.

If you are able to let me know anything about Marie’s family in the Netherlands, I would be very grateful. I have some photographs of her both during her time with the MacDonalds and in later life with my family if you are interested.

I look forward to hearing from you.

Regards
Hilary Martin

Ondertussen heeft Hilary Martin toegezegd meer gegevens over Marie Byvoets aan ons toe te sturen over haar Engelse periode. Dan zullen we ook voor het eerst foto's van haar kunnen bewonderen. 

Uiteraard weer een verzoek aan onze leden om zo mogelijk informatie aan ons te zenden over de Nederlandse periode van Marie Byvoets. In onze stamboom is namelijk weinig informatie over te vinden KLIK HIER.

Mogelijk dat we met meer informatie een apart artikel over Marie Bijvoets kunnen publiceren.

Een jaar cel voor vuistslag aan leraar L.O.

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 49-jarige man uit Hamont-Achel veroordeeld tot een jaar cel en 600 euro boete voor het uitdelen van vuistslagen aan de leraar lichamelijke opvoeding van zijn twaalfjarige dochter. De man kwam niet opdagen in de rechtbank.

Advocaat Xavier Byvoet voegde eraan toe dat de leerkracht en de school ernstig onder de indruk waren van het incident. “Het heeft binnen de scholengemeenschap een sterke indruk nagelaten. Cliënt was kleuteronderwijzer en voor een vierde van zijn takenpakket leraar lichamelijke opvoeding. Hij was toen 23 jaar oud. De feiten blijven door zijn hoofd malen. Hij gaf te kennen dat hij nog leerkracht wil zijn, maar stopte met zijn functie van leerkracht lichamelijke opvoeding. Het heeft weerslag op zijn persoon gehad”, aldus advocaat Byvoet. De leraar kreeg 2.400 euro schadevergoeding toegewezen.

Bron: Nieuwsblad.be

125-jarig bestaan van het Notariaat Bijvoet in 1952

Op de website van de Heemkundige Vereniging Berchs-Heem staat een webbladzijde met een foto van Daan Scholte uit 1950, die gemaakt is in het kader van het 125-jarig bestaan van het Notariaat Bijvoe

Op 31 juli 1952 viert Notariaart Bijvoet het 125 jarig bestaan, als blijk van hulde zal er een inrijpoort bij Huize Zorgwijk worden aangeboden door de inwoners van Berghem. De jongste telg Pieter Bijvoet zal de eerste steen leggen.

 thumb EersteSteen125Notariaat

Namen van personen op deze foto opgenomen in ons artikel:

Vier generaties notarissen Bijvoet 

Nakomelingen van stamvader Simon Petrus Bijvoet

www.berchs-heem.nl 

Aan de nabestaanden van Cornelis Bijvoet

15 februari ontvingen wij de volgende email betreffende een familiegraf in Alkmaar, eigendom van Cornelis Bijvoet die overleden is in 2009.

Geachte lezer,

Op de algemene begraafplaats te Alkmaar bevindt zich een graf waarvan de heer Cornelis Bijvoet de rechthebbende was. hij is 29 december 2009 overleden.
in het graf liggen Hermanus Christia. F. Bijvoet, Maria Gregorgia Bijvoet-Popma en Hendrina Bijvoet.
Aangezien de termijn op dit graf dit jaar afloopt komen wij graag in contact met iemand die eventueel de grafrechten wil overnemen, of kan aangeven dat er verder geen belangstelling is voor het graf. Voor nadere informatie kunt u contact met mij opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet, Ron van Looij, beheerder begraafplaatsen Alkmaar. 072-5489260

Cornelis Bijvoet konden wij in eerste instantie niet vinden in onze database. Na enig zoeken bleek het te gaan om Cees Bijvoet, ongetrouwd en voorheen winkelier op de Achterdam te Alkmaar. Geheel onderaan in ons artikel Alkmaarse families in de 17e eeuw hebben wij uitgebreid aandacht aan hem besteed, mede vanwege het mysterie over de enorme erfenis die hij naliet aan de vereniging Alkmaars ontzet.

Bijvoet, lekker onkruid

Voor u gelezen op: http://www.tuinseizoen.com/lekker-onkruid/ 

Kruid of onkruidKruid of onkruidLekker én onkruid, dat zijn twee woorden die volgens velen niet goed bij elkaar passen. Toch zijn sommige onkruiden heel geschikt als keukenkruid én echt heel lekker!

Hoewel een tuin door mensen wordt aangelegd en vormgegeven, is elke tuin ook een onderdeel van de natuur. Daarom staan er in je tuin niet alleen planten die je er bewust neerzet, maar vinden ook inheemse wilde planten – en vooral de zaden daarvan – hun weg naar je tuin.

Hooikoorts? Let op!
Na twee tot drie maanden ontstaan de dichte bloempluimen. Het stuifmeel komt vooral aan de eind van de ochtend vrij en dit kan voor een aanval van hooikoorts zorgen. Mensen die allergisch zijn voor bijvoet moeten beslist alle zaailingen en oudere planten voor het opengaan van de bloempluimen verwijderen.

Familie Rijnierse te Overveen

Aannemer Rijnierse werkplaatsIn de Telegraaf van 6-2-2018 verscheen een artikel over het 225 jaar bestaan van het Bouw- en schildersbedrijf Rijnierse te Overveen. Het bedrijf is opgericht door Simon Reinierse in 1793. De laatste eigenaar Simon Rijnierse (getrouwd met Cato Eldering) overleed kinderloos in 1937. Gerrit Eldering, een volle neef van hem, nam het stokje over.

Zowel de familie Rijnierse als de familie Eldering komen voor in ons artikel Overveense families. Omdat ook onze familie al die tijd een blekersbedrijf of bollenbedrijf bezaten in Overveen, is het geen wonder dat de families allemaal nauw verwant waren. De laatste Simon Rijnierse was bijvoorbeeld ook peetvader van Simon Bijvoet.

In het artikel Overveense families is het artikel uit de Telegraaf van 6-2-2018 overgenomen.

De beste wensen voor 2018

gelukkig nieuwjaar 2018Alle leden van de familievereniging, de Bijvoet & Byvoet Familie, een fijn en vooral gezond 2018 toegewenst.

We hopen ook dit jaar weer veel nieuwe berichten in Het Laatste Nieuws te kunnen plaatsen op onze website met voor onze familie leuke of interessante wetenswaardigheden.

We willen nog even attenderen op de mogelijkheid om alle berichten van voorgaande jaren in te zien. Klik hiervoor op de hyperlink eerdere jaargangen inzien.

De laatste berichten van vorig jaar waren:
- Cor Bijvoet (oproep aan nakomelingen nog geen resultaat).
- Yme Bijvoets, een "B-architect".
- Business Case voor Schokland.

Copyright © 2018 Bijvoet & Byvoet Familie vzw