Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

Uitnodiging familiebijeenkomst 2017

Leden van de Bijvoet & Byvoet Familie worden uitgenodigd zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in te schrijven voor de familiebijeenkomst op zondag 24 september a.s. van 10:00 tot 17:00 uur op Landgoed Zonnestraal te Hilversum.

Deze familiebijeenkomst staat in het teken van architect Bernard Bijvoet, mede ontwerper van het voormalige sanatoriumcomplex Zonnestraal dat genomineerd is voor de werelderfgoedlijst. Vanwege de voor deze bijeenkomst speciaal georganiseerde presentatie en rondleiding zijn introducées eveneens van harte welkom.

In verband met de voorbereidingen is het noodzakelijk zich in te schrijven voor deze dag via email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bijdrage in de onkosten bedraagt 15 euro p.p. en kan ter plaatse worden voldaan.

PROGRAMMA

10:00 Zaal open voor kennismaking en koffie drinken

10:30 Ledenvergadering

11:30 Lezing over leven en werk van architect Bernard Bijvoet

Over Bernard Bijvoet is in de loop van de jaren al heel wat gepubliceerd. Een complete levensbeschrijving en een oeuvre-overzicht ontbraken tot voor kort echter. Het eind maart gepresenteerde boek ‘Bernard Bijvoet (1889-1979). Cher maître van de Nederlandse architectuur’ brengt daarin verandering. Dit boek werd, onder auspiciën van de Stichting Analyse van Gebouwen, samengesteld door de onderzoekers/auteurs Jan Molema en Suzy Leemans. Wij hebben Suzy bereid gevonden om op onze familiebijeenkomst een en ander over Bernard Bijvoet te komen vertellen.

12:30 Lunch

14:00 Renovatie gebouwen Zonnestraal

De gebouwen op Landgoed Zonnestraal waren rond 1970 extreem vervallen waarbij het oorspronkelijke ontwerp nog nauwelijks was te herkennen. Na lang wikken en wegen werd besloten tot renovatie en momenteel is Landgoed Zonnestraal genomineerd voor de UNESCO werelderfgoedlijst. Ir. Peter Bijvoet was als bouwfysicus betrokken bij de renovatie zal hierover een en ander vertellen.

14:30 Dwalen door de database

We maken via Internet contact met onze website www.bijvoet.org in Amerika en geven toelichting over de vele mogelijkheden om via ons genealogisch programma onze 9.401 familieleden te leren kennen.

15:30 Rondleiding Landgoed Zonnestraal door Jan Schiefer

Jan Schiefer is verbonden aan Landgoed Zonnestraal en zal voor ons een rondleiding verzorgen over het voormalige sanatoriumcomplex.

17:00 Sluiting

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2017 Bijvoet & Byvoet Familie vzw

facebook-01