Bijvoet & Byvoet Familie vzw (B&B Foundation)

Onze familie geschiedenis over de eeuwen heen

Artikelen

» Allemaal zien         » Dia voorstelling

Ledenvergadering 2010


Verslag ledenvergadering 26-9-2010 in Ootmarsum

 

Aanwezige leden:

● Auke Buijvoets, Zeewolde
● Gerrit Buyvoets, Nutter en zijn zoon
● Gert-Jan Buyvoets, Ootmarsum
● Harry Buyvoets, Tilburg en Annemarie Buyvoets
● Hein Bijvoet, Nes a/d Amstel
● Henrieke Buijvoets, Duitsland
● Jan Buijvoets, Heemstede
● Kees Bijvoet, Alkmaar
● Leo Bijvoet, Bergschenhoek
● Louk Bijvoet, Heemstede en Ulla Douqué
● Luca Hofstee, Lochem
● Marijke Bijvoet, Amersfoort en Robert Baljeu
● Michel Buyvoets, Doetinchem
● Paul Bijvoet, Leiden
● Tom Bijvoet Petincton Canada en Petra Schutte en kinderen

 

Opening:

Voorzitter heet aanwezigen welkom, in het bijzonder ons bestuurslid Tom Bijvoet uit Canada. Michel en Gert-Jan Buyvoets worden bedankt voor het verzorgen van ons onderkomen en de lunch in hotel restaurant Van der Maas in het centrum van Ootmarsum (tegenover de winkel van Buyvoets). Later op de dag hebben zij voor ons nog geregeld een stadswandeling met de stadsgids Ben Morshuis.

 

Formalisering

De vorig jaar in gang gezette formalisering van de statuten van de stichting heeft in het verslagjaar geresulteerd in de oprichting van de Bijvoet & Byvoets Familie VZW (Vereniging Zonder Winstoogmerk). De bijbehorende statuten zijn door André Byvoet gedeponeerd, maar helaas op dit moment nog niet gepubliceerd in de Belgische Staatscourant.

 

Stand van zaken genealogie

Voorzitter memoreert als voornaamste bronnen van onze huidige genealogische database een publicatie in het tijdschrift Taxandria uit 1902 en een publicatie van het Nederland's Patriciaat uit 1955.

De publicatie van de stamboom in het boek Nederland's Patriciaat is geheel verzorgd door ons bestuurslid Luca Hofstee. Het bestuur wil hem hiervoor bedanken door hem het erelidmaatschap aan te bieden van de vereniging hetgeen door Luca wordt aanvaard.

Behalve een bos bloemen wordt aan Luca ook overhandigd de meest recente versie (25-9-2010) van de desbetreffende stamboom.

Op dit moment kennen we drie stambomen:

(tussen haakjes het aantal familieleden)

  • Stamvader Buijvoets (3307)

  • Arien Bijvoet (1935)

  • Dierick Beyvoets (1782) - bron: publicatie van Luca Hofstee

Einddoel blijft nog steeds om bloedverwantschap te vinden tussen deze drie stambomen. Alle tekenen in de huidige database wijzen op het bestaan hiervan.

Door enkele leden wordt voorgesteld te beginnen met DNA onderzoek om in ieder geval de bloedverwantschap aan te tonen. Alleen heeft verder zoeken zin. Het bestuur zal de mogelijkheden hiervoor onderzoeken.

Verder zijn er nog 744 familieleden of familietakjes opgenomen in de database waarvan we nog geen bloedverwantschap hebben kunnen ontdekken met een van de drie bovengenoemde stambomen.

Opvallend in het verslagjaar is de groei van de stamboom van Arien Bijvoet, een familie die voornamelijk in Noord-Holland zijn geboren en dan met name West-Friesland. Dit werd veroorzaakt doordat vrijwilligers in het hele land de Burgerlijke Stand in Nederland via www.genlias.nl op Internet publiceren. Ook een groot aantal hobby-genealogen (geen familieleden) hielpen ons via E-mail met gegevens uit de DTB registers over oudere generaties van deze stamboom.

Voorzichtig kan hieruit geconcludeerd worden dat de stamboom van Arien Bijvoet met een inhaalslag bezig is. De twee andere stambomen zijn namelijk al eerder uitgeplozen en gepubliceerd in Taxandria respectievelijk Nederland's Patriciaat.

 

Stand van zaken website

Het bestuur heeft het voornemen om de website meer gebruiksvriendelijk te maken. Een website kan niet functioneren zonder goede toegangsmogelijkheden. Hiervoor wordt op dit moment gebruikt:

  • Het Laatste Nieuws
    Niemand merkt het als er weer iets nieuws is opgenomen op onze website in de database of in een artikel. Daarom is de rubriek Het Laatste Nieuws opgenomen met verwijzingen of hyperlinks naar andere website-onderdelen. Dit onderdeel van de website is dermate belangrijk dat overwogen wordt Het Laatste Nieuws op de hoofdpagina van de website op te nemen. Daarnaast zullen op de hoofdpagina de hyperlinks worden herzien voor gemakkelijker toegang tot de overige webbladzijden.
    Michel Buyvoets biedt aan om hierover mee te denken hoe een en ander vorm te geven.

  • E-mail aan alle leden
    Mogelijk dat enige professionalisering mogelijk is voor het E-mailverkeer van en naar de leden doordat we beschikken over een uitstekende webhosting (ApolloHosting).

  • Gastenboek
    Het oorspronkelijke gastenboek functioneerde niet omdat niemand (automatisch) werd gewaarschuwd als er weer iets nieuws in het gastenboek was gepubliceerd. Recent is het gastenboek vervangen door een forumprogramma, maar de indruk bestaat dat dit ook niet ideaal is.
    De leden verzoeken na te gaan of Facebook een oplossing kan zijn.

  • Mogelijkheden om te printen
    Ondanks de enorme voordelen van de website om onze doelstellingen te verwezenlijken nodigt een website niet uit tot lezen.
    Vandaar dat de stambomen ook als boekwerk uitgegeven kunnen worden (compleet met inhoudsopgave in plaats van hyperlinks).
    Ook is het vrij eenvoudig om webonderdelen (zoals Het Laatste Nieuws) uit te printen.

 

10-jarig bestaan van de Bijvoet & Byvoet Stichting (Bijvoet & Byvoet Familie)

Door de leden wordt besloten het 10-jarig bestaan als volgt te vieren:

  • Familiereünie waarbij alle Buijyvoetsen in de wereld zullen worden uitgenodigd.

  • Deze reünie zal worden gehouden in het zwaartepunt van de woonplaatsen van de leden, dus vermoedelijk in de buurt van Utrecht.

  • Suggesties voor deze reünie zenden aan info@bijvoet.org.
    De volgende suggesties werden tijdens de vergadering al naar voren gebracht:

    • De datum van 4 september nader te bepalen afhankelijk van de locatie e.d..

    • Overweeg een locatie gecombineerd met een dagbesteding voor de kinderen, dus het evenement bijvoorbeeld te houden in een recreatieoord als Landal GreenParcs. Gememoreerd werd bijvoorbeeld de vorige reünie in Hechtel dat gehouden werd op een park dat beschikte over een kinderparadijs, compleet met zwembad, speeltuin enzovoorts.

    • Michel Buyvoets biedt aan een uitgave te verzorgen van de Buijyvoets Bode welke tevens als uitnodiging kan fungeren voor deze dag.

    • Bekendheid te geven aan deze dag via de media. Jan zal nagaan of we in aanmerking komen voor het Book of Records.

  • De volgende leden boden aan deze dag voor te bereiden:

    • Auke Buyvoets, Zeewolde (contactpersoon)

    • Henrieke Buyvoets

    • Gert-Jan Buyvoets

Bijvoet & Byvoet Stichting i.o.

Leo Bijvoet (voorzitter)


"
"


» Allemaal zien         » Dia voorstelling