Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)


Om een artikel te vinden vul dan hier een trefwoord in:

×

Fout

AutoTweet NG Component is not installed or not enabled. - /hermes/bosnaweb07a/b645/apo.fbyvoe34/bijvoet.org/content/plugins/system/autotweetcontent/autotweetcontent.php

Geslachtslijst Bijvoet in Nederland's Patriciaat

Nederland's Patriciaat is een boekenreeks van het CBG, waarbij in de uitgave van 1959 de geslachtslijst van onze familie is opgenomen, vervaardigd door Luca Hofstee.

In het dagblad De Tijd verscheen in 1972 een artikel over deze boekenreeks die verzorgd wordt door het Centraal Bureau voor Genealogie (C.B.G.) in Den Haag. Het begin van het artikel luidde ongeveer als volgt:

CHINA MAG ZIJN RODE BOEKJE hebben, Nederland heeft zijn blauwe. Het is het elk jaar verschijnende "Nederlands Patriciaat" , in de salons "het blauwe boekje" genoemd. Opneming van de stamboom betekent voor de betrokken families  dat zij, zwart op wit, gerekend worden te behoren  tot de vooraanstaanden in het land en voor menigeen is dat een steuntje in de stramme rug".

Ons erelid Luca Hofstee heeft via de archieven en interviews met onze familieleden de stamboom voor zover hem toen bekend opgesteld en laten opnemen in de 45e jaargang 1959 van Het Blauwe Boekje.

Het betrof de stamboom van de zogenaamde blekersfamilie Bijvoet uit Bloemendaal. Zie het desbetreffende artikel op onze website.

Op het moment van de publicatie (1959) was als stamvader van deze familietak bekend Lambert Jansz. Bijvoet. Lambert was afkomstig uit Alkmaar en huurde in 1671 een lijnwaadblekerij in Bloemendaal. Deze geslachtslijst is de onderlegger geweest voor de huidige familiestamboom met als stamvader Dierick Beyvoets uit Neerpelt.

Hierna kopie van het desbetreffende hoofdstuk betreffende onze familie uit het Blauwe Boekje.

KaftBlauweBoekje

Copyright © 2018 Bijvoet & Byvoet Familie vzw