Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

Kant en klare stamboom

U kunt een 'uitgeschreven' kant en klare stamboom genereren uit onze database met elk familielid als stamvader. Op deze pagina hebben wij dat voor u gedaan voor onze belangrijkste stamvaders.

Omdat verwantschap nog niet is aangetoond tussen alle familieleden, onderscheiden we diverse familietakken of stambomen.

Stamboom van de drie belangrijkste stamvaders 

Stamvader Buijyvoets

Deze stamvader woonde in de 15e eeuw in Neerpelt. Nakomelingen vestigden zich zowel in België als Nederland. In Nederland vooral in het oosten van het land.

Dierick Beyvoets

Stamvader woonde in de 16e eeuw in Neerpelt en nakomelingen veelal als teuten geëmigreerd naar Noord-Holland. Nakomelingen bekend als blekers en bloemisten.

Arien Bijvoet

Stamvader mogelijk rond 1600 ook als teut vanuit Neerpelt geemigreerd naar de kop van Noord-Holland. Nakomelingen veelal werkzaam in het boerenbedrijf.

Een bepaalde naam of woord zoeken in een stamboom is lastig.
Klik hier voor een zoekmogelijkheid.

Verder moeten genoemd worden een paar kleinere stambomen met zeer oude stamvaders:

Familie in Alkmaar
(1650-1800)
Antonius Bijvoet

Familie rond Breda
(1500-1800)
Cornelis Bijvoets

Familie rond Den Haag
(1725-1800)
Lourens Bijvoet

 

Doelstelling van de Bijvoet & Byvoet Familie is om verwantschap te vinden tussen de verschillende  stamvaders met als resultaat één stamboom met één stamvader.

 


De verzamelingen

Een familielid, al dan niet met nakomelingen, waarvan we (nog) geen voorouder hebben gevonden in de stamboom wordt voorlopig geparkeerd in de database in een verzameling. We kennen een "Verzameling Pelt" met personen uit de 19e eeuw die woonden in de omgeving van Neerpelt) en een "Verzameling Buijyvoets" voor de overige familieleden.

Naamlijst familieleden geboren in Neerpelt
vooral in vroeger eeuwen

Verzameling Pelt

Naamlijst overige familieleden
vooral in de laatste eeuwen

Verzameling Buijyvoets

 


Het opvragen van gegevens uit de database

De hiervoor genoemde kant en klare stambomen en de verzamelingen zijn door ons voor u gegenereerd uit de database. Het is echter maar één mogelijkheid om gegevens uit de database op te vragen.

Omdat de database veel meer gegevens en foto's bevat raden wij u aan toch eens te dwalen en te zoeken in de database zelf. Ga hiervoor naar:

De startpagina van de database

Ook het verstrekken van gegevens kunt u het beste doen via de database.

Zie Gegevens verstrekken.


Uw stamboom in boekvorm 

StamboomboekEen stamboom bekijken via de computer is maar behelpen! Rustig kunnen bladeren, lezen en puzzelen in een handzaam boek, gezeten in een luie stoel, is duidelijker en prettiger.

Wij kunnen voor u een van bovengenoemde kant en klare stambomen printen, inbinden en in boekvorm uitgeven. Voor de leden verkrijgbaar tegen kostprijs (circa 25 euro). Stuur hiervoor een E-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor uw bestelling wordt uitgevoerd zullen eerst de wensen en mogelijkheden met u worden besproken. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk een stamboom te vervaardigen met een van uw (over)grootouders als stamvader.

Copyright © 2018 Bijvoet & Byvoet Familie vzw