Bijvoet & Byvoet Familie vzw (B&B Foundation)

Onze familie geschiedenis over de eeuwen heen

Artikelen

» Allemaal zien         » Dia voorstelling

Verslag ledenvergadering 2020


Vanwege het corona virus werd deze keer een virtuele ledenvergadering gehouden. De enige foto die we konden maken van deze vergadering is uiteraard alleen een screenshot

ledenvergadering2020a

De vergadering werd gehouden aan de hand van de agenda voor deze vergadering als gepubliceerd in Het Laatste Nieuws (klik hier).

  • De voorzitter heette de aanwezige leden welkom, met name Tom Bijvoet die de vergadering bijwoonde vanuit zijn auto ergens in de bossen van Canada.

  • De vergadering werd gehouden met het programma Zoom en werd door de leden zodanig gewaardeerd dat voorgesteld werd over een paar maanden een dergelijk samenzijn te herhalen.

  • De premiere van de film 'Gelukzoekers uit onze grensstreek' waarin ook onze familie een rol speelt zou in oktober plaatsvinden, maar is vanwege het coronavirus uitgesteld. We hopen met de leden van onze vereniging de film te gaan zien in de bioscoop van Overpelt. Zie Het Laatste Nieuws van 1 september. Met name de website die de film  promoot is interessant: www.gelukzoekersdefilm.be .

  • Michel (Doetinchem) werd bereid gevonden daarvoor in aanmerking komende nieuwtjes op onze website over te hevelen naar ons account op Facebook.

  • Alhoewel de familiebijeenkomst in Veenhuizen vanwege corona niet door kon gaan zijn dit jaar wel weer nieuwe brieven over onze familie daar boven water gekomen. Deze hebben we opgenomen in ons artikel: Onze familie in Veenhuizen en Frederiksoord
    Besloten werd, mits het corona virus is uitgewoed, de familiebijeenkomst in 2021 te houden in Frederiksoord en Veenhuizen. Geattendeerd werd op de aanvullingen in ons artikel.
    Vanwege de goede ervaringen met Zoom zal dit mogelijk een hybride bijeenkomst worden. Dit betekent dat als men de familiebijeenkomst in het verre Drente niet lijfelijk kan bijwonen, dat men ook virtueel aanwezig kan zijn.

  • Ons DNA onderzoek vorig jaar heeft uitgewezen dat de stam van Stamvader niet verwant is aan de stam van Dierick/Arien. We zouden graag willen weten hoe en waar de 'missing link' zit. We hebben opdracht mogen geven aan Jan Caluwaerts om in de archieven hiernaar onderzoek te doen. Vanwege het coronavirus verwacht de heer Caluwaerts september oktober deze opdracht te kunnen uitvoeren.

"
"


» Allemaal zien         » Dia voorstelling