Bijvoet & Byvoet Familie vzw (B&B Foundation)

Onze familie geschiedenis over de eeuwen heen

Artikelen

» Allemaal zien         » Dia voorstelling

Enquête verbetering website (ledenvergadering 2016)


Januari 2016 is onder de leden een enquete gehouden in de vorm van een open vraag: 

Hoe kunnen we onze website verbeteren?

Aan alle leden werd hiervoor de volgende E-mail gezonden:

In de laatste ledenvergadering vroegen we ons af hoe wij onze website www.bijvoet.org kunnen verbeteren. Daarom willen wij graag weten welke minpuntjes u kan verzinnen over onze website, zodat wij daarop actie kunnen ondernemen. We hopen dat u met een E-mail aan info@bijvoet.org uw mening wilt geven.

Mocht u zo gauw niet direct minpuntjes kunnen verzinnen, dan helpen wellicht de volgende open vragen:
• Wat vindt u lastig om op onze website te vinden?
• Kunt u gemakkelijk uw weg vinden in de genealogische database?
• Wat vindt u onduidelijk op onze website
• Wat mist u nog op onze website?
• Wat zou u graag toegevoegd willen zien ?
• Welk onderdeel of onderdelen van de website zijn voor u belangrijk?

Wij ontvingen de volgende reacties


Jan Buyvoets, Heemstede

Algemeen gesteld kan het gegeven de beperkte investeringen onze website niet veel beter. Het is een vereniging en geen multinational.

  • Kunt u gemakkelijk uw weg vinden in de genealogische database?

Het vraagt wat studie, maar dan gaat het uitstekend. Er is eigenlijk niets wat “lastig” te vinden is. Hooguit moet je wat doorbladeren of door scrollen, maar dat is juist wel aantrekkelijk.
Wanneer je naar iets op zoek bent, en je vind het gelijk, dan mis je “ongefilterde” informatie. Waarom heb ik een krant? Omdat ik dan iedere dag ongefilterd nieuws lees. Juist dit ongefilterde nieuws maakt het interessant, want je leest zaken die je nooit opgezocht zou hebben. Dat maakt de website zo aantrekkelijk. Klik gewoon ergens naar toe, en je komt vanzelf lezenswaardige artikelen tegen.
Dus op de vraag, wat is lastig te vinden: eigenlijk niets, want ik ben al snel in de buurt waar ik wil zijn.

  • Wat vindt u onduidelijk op onze website?

Zo compleet, en dan onduidelijk ? Denk het niet.

  • Wat mist u nog op onze website?

Geen idee, alles staat er in.

  • Wat zou u graag toegevoegd willen zien ?

Een drukwerk uitvoering van de site. Daar zou ik best geld voor over hebben. Wanneer je vooraan in de website begint, en je drukt alles achter elkaar af, heb je in feite een krant van 1.500 pagina’s. Niets op volgorde of zo, maar een leuke krant waar je gewoon lekker doorheen kunt bladeren.

  • Welk onderdeel of onderdelen van de website zijn voor u belangrijk?

Allemaal. Het is net als een krant, ik wil graag ongefilterde informatie opnemen. Dus niet alleen maar van MIJN voorouders

Ik heb nog wel een punt van zorg, maar weet ook geen oplossing.
De hele club/website hangt nu aan één man vast. Wanneer die er op enig moment mee stopt, valt denk ik alles uit elkaar, en hebben we alleen een enorme website over die waarschijnlijk niet meer onderhouden gaat worden.

 


Paul Bijvoet, Leiden

In het openingsscherm staat links een rij keuzemogelijkheden. De derde van boven is ‘Kant en klare stamboom’. Mijn voorstel is er meervoud van te maken ‘Kant en klare stambomen’.

Reactie Leo Bijvoet: Na lang weifelen heb ik er voor gekozen om enkelvoud aan te houden. In wezen hebben we “één stamboom met gebreken”, namelijk een aantal familietakken (Stamvader, Arien, Dierick, enz.) die we nog steeds niet aan elkaar kunnen koppelen.

Wanneer ik ‘Kant en klare stambomen’ heb gekozen, aangeklikt, krijg ik een scherm waar de kopjes van de zes stambomen en twee verzamelingen nog niet te zien zijn. De toelichtende tekst is goed maar zou onder de acht gele kopjes dienen te beginnen. Voor mij is dit het belangrijkste deel van de webstek, het meest gebruikt. En vanzelfsprekend van die acht ‘Stamboom Dierick Beyvoets’.

Reactie Leo Bijvoet: Dit voorstel is gerealiseerd.
Alleen hierbij opgemerkt dat feitelijk het belangrijkste deel van onze stamboom de database is. De kunst is om door deze database te dwalen met als startpunt een bepaald gezocht familielid . Dan komt men alle foto's, documenten en verhalen tegen die horen bij bepaalde familieleden. De kant en klare stamboom is een van de vele dingen die men uit de database kan halen.

Mijn derde voorstel is binnen de zes stambomen en twee verzamelingen een ‘knop’ ‘Zoek’ te maken. Want ik heb steeds moeite binnen de stamboom, verzameling, bij de gewenste persoon te geraken.

Reactie Leo Bijvoet: Webbrowsers hebben meestal een mogelijkheid om op een webbladzijde een zoekfunctie te gebruiken. Een goede zoekfunctie bevindt zich op de startpagina van ons genealogisch programma TNG. (Gegevens opvragen uit onze database).


Anita Schutjes, Hechtel

Wat voor mij zeer verwarrend is, zijn de namen van mijn voorgangers waarvan ik velen gekend heb met hun roepnaam die gewoonlijk terug te vinden is tussen de reeks officiële namen maar die niet overeenstemt met de volgorde hiervan. In de stamboom van de familie Sala bijvoorbeeld heb ik gezien dat de roepnaam in de reeks namen vetgedrukt staat hetgeen voor mij persoonlijk al veel duidelijker is, elders heb ik gezien dat er een aparte kolom: "roepnaam" gebruikt wordt.

Reactie Darrin Lythgoe, beheerder van ons genealogisch programma TNG: Yes, good suggestion. I will add this to my suggestion list for future consideration.


Ideeen of suggesties die helpen onze website te verbeteren
blijven altijd welkom (info@bijvoet.org)


"
"


» Allemaal zien         » Dia voorstelling