Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

Necklace of Trijntje Molenaar

bloedkoraalketting2 kleinGreetings from New Zealand.

Catharina (Trijntje) Molenaar (1865-1950) (wife of Nicolaas Bijvoet), owned a necklace made of blood (or red) coral. On her death the stones of this necklace were believed to have been divided amongst various family members.

Some of these stones came into the possession of her daughter, Elizabeth Bijvoet (wife of Willem Zwart). Elizabeth had one stone set into a gold ring for herself (ring in the upper left corner). Remaining stones were in time passed on to her daughters, daughters in law, and even some granddaughters on their 21st birthdays. Each had their stone set into a gold ring. These rings are worn with great pride by all who have one, and are treasured family keepsakes to the memory of Catharina Molenaar.

Wim Zwart

See or download object in high resolution

Relationship Zwart-Molenaar       Emigrated Family Zwart - Bijvoet

Jesper Buijvoets winnaar op Internationaal Filmfestival Rotterdam

De jury van het Internationaal Filmfestival Rotterdam heeft de prijzen bekend gemaakt voor de Beste Groninger Film 2016. Jesper Buijvoets is met de film Enzyme Engineering uitgeroepen als winnaar in de categorie Beste opdrachtfilm.

Jesper Buijvoets grootste verdienste is, aldus het juryrapport, om binnen de grenzen van het mogelijke - en dus rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever - het experiment op te zoeken. ,,Dat resulteert in een smaakvolle botsing van kunst, beweging, kleur en vormen.’’

Bron: Dagblad van het Noorden Jesper is nog niet bekend in onze stamboom.

Tentoonstelling over kunstenaar Han Bijvoet

[4] Han Bijvoet smallKunsthistoricus Antoon Erftemeijer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) is bezig met het inrichten van een tentoonstelling over kunstenaar-glazenier Han Bijvoet, samen met de conservator André Numan van het Kathedraal-Museum in de kelder van de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo (Nieuwe Bavo) aan de Leidsevaart in Haarlem.

Bij de tentoonstelling zal een boek over Henricus Alphonsus (Han) Bijvoet (1897-1975) verschijnen bij Uitgeverij Spaar en Hout; vier verschillende auteurs (zonder honorarium). Er worden sponsoren gezocht die afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat gedoneerd wordt een stapel exemplaren kunnen krijgen. Alwin Bijvoet (jongste zoon van Han Bijvoet), Françoise Bijvoet-Dessain (weduwe van Olav Bijvoet, oudste zoon van Han Bijvoet), en ondergetekende stortten reeds op:
IBAN NL22INGB0002715042 ten name van Stichting Kathedrale Basiliek Sint-Bavo, Haarlem, onder vermelding van Bijdrage monografie Bijvoet.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 31 maart.
Nadere berichten volgen; veel publiek gewenst.

Paul E. Bijvoet, Leiden.

Zie ons artikel over Han Bijvoet

Bijvoet wierookkruid van ZEN geschenken

yogi yogini bijvoet wierookkruid 30 mlBijvoet wierookkruid (Artemisia Vulgaris). Element vuur - zwaartepunt lichaam. Versterkt het mannelijke seksuele verlangen en beschermt tegen negatieve invloeden. Stimuleert moed. Deze wierooksoorten zijn te gebruiken voor zuiveringsrituelen.

ZENGESCHENKEN.NL

Text Master Sara Bijvoet -

textmaster sara bijvoet

Klik op de foto voor de presentatie van Sara Bijvoet

Sara Bijvoet is nog onbekend in de stamboom!  

Podiumplaats voor Lasse Buijvoets

Lasse Buijvoets

v.l.n.r.: Coach Edwin Vos en tuinmannen Lasse Buijvoets en Peter te Brake

Lasse Buijvoets en Peter te Brake, leerlingen van AOC Oost in Enschede, deden vorige week mee in Hardenberg aan de kwalificaties voor de Nationale wedstrijd Tuinaanleg. In een bijzonder spannende wedstrijd is het hen gelukt om de tweede plaats te veroveren.

Bron: Huis aan Huis Enschede

Lasse Buijvoets is nog onbekend in de stamboom!    

Geschiedenis Online Prijs 2017

GeschiedenisOnlineprijsDe Geschiedenis Online Prijs bekroont om de twee jaar de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app. De prijs is in het leven geroepen om geschiedbeoefening online te bevorderen en te belonen.
http://www.geschiedenisonlineprijs.nl/ 

Dit jaar wordt onze website waardig geacht mee te dingen naar deze prijs.
Wij bevinden ons daarmee in een illuster gezelschap, ondermeer het Rijksmuseum van Oudheden, Anne Frank Museum, Open Archieven en het Bureau voor Genealogie.

Opvallend is dat van de 163 deelnemers wij de enige genealogische familievereniging zijn (plaats 153). Mocht u van mening zijn dat onze website in aanmerking komt voor deze prijs, stem dan op ons via de volgende hyperlink:

Stem nu op BIJVOET & BYVOET FAMILIE.

N.B.: Wij vonden tussen de deelnemers zelfs een website die wij nog niet kennen, namelijk http://www.alleamsterdamseakten.nl. Wie weet weke familieleden daarmee nog boven water komen.

Bijvoet (Artemisia ludoviciana 'Silver Queen')

Tuinplant.nlDe Artemisia ludoviciana ‘Silver Queen’ is een prachtige plant met heel opvallend grijs blad. In juli en augustus heeft de plant onopvallende groengele bloemen. In totaal zullen de stengels met het blad ongeveer 70 tot 90 centimeter hoog worden. Plaats deze plant op een zonnige plek voor een mooie groei. Snoei de plant na de winter tot ongeveer 5 centimeter boven de grond af. Hierdoor zal de plant in het volgende seizoen extra mooi zijn. Als solitair doet de Artemisia ludoviciana ‘Silver Queen’ het erg goed in de tuin, maar het prachtige blad komt ook erg goed tot zijn recht wanneer het gecombineerd wordt met andere (bloeiende) planten. Konijnen of slakken zullen geen schade aan deze plant toebrengen. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

Te bestellen bij Tuinplant.nl

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar

gelukkignieuwjaar1

Alhoewel een tikkeltje aan de late kant, willen wij toch ook via onze website al onze (familie)leden het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Ook dit jaar hopen wij onze leden nieuws te kunnen melden over familieverbanden en familieverhalen uit een ver verleden.

We hebben gemerkt dat van uw directe familie in het heden nog heel wat gegevens ontbreken in onze database. Neem eens wat tijd om de gegevens van uw eigen familie te bekijken. Via de hyperlink suggestie kunt u nog heel wat gegevens verstrekken.

Copyright © 2017 Bijvoet & Byvoet Familie vzw

facebook-01