Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

Assistentie Twentse familie Buijvoets gevraagd

VleeschwarenfabriekJohannes Buijvoets is de zoon van de oprichter van de Almelosche Vleeschwaren- en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets in Almelo. Hij was een drijvende kracht in de fabriek en maakte in 1909, 1910, 1911 en 1914 zakenreizen naar Amerika (bron www.ellisisland.org).

Op onze website bevindt zich een artikel over de fabriek.

Auke Buijvoets bekeek in onze database het gezin van zijn grootouders en vermoedt dat er iets niet klopt. Vandaar dat de medewerking van de Twentse familie Buijvoets wordt gevraagd om een en ander uit de doeken te doen.

Lees meer...

Nooit gebouwd Nederland

Nooit gebouwd

Het boek 'Nooit gebouwd Nederland is in 1999 uitgegeven door V+K Publishing in Blaricum (ISBN 9066117710) . De illustratie op de omslag is van J. Duiker en B. Bijvoet én betreft een ontwerp naar aanleiding van een prijsvraag, uitgeschreven door de Rijksacadem9ie voor Beeldende Kunsten. Het citaat op de omslag is van Willem Elsschot (Rotterdam, 7 mei 1910). Het voorwoord vermeldt dat in het boek tekeningen zijn opgenomen, die nooit verder zijn gekomen dan de tekentafel, omdat ze te fantastisch, te geavanceerd, , of technisch, financieel of politiek onhaalbaar waren.

Het boek bevat prachtige nooit gebouwde ontwerpen.

Meer over Bernard Bijvoet in ons artikel Architect Bernard Bijvoet

Wie helpt een voornaam te ontcijferen?

Een lid van de familie De Munck attendeerde ons op een mogelijke verwisseling van twee Maria Bijvoet-en. Bij het onderzoek kwamen we terecht op het overlijdensregister van Beverwijk en daar kwamen we een Bijvoet tegen waarvan de voornaam lastig te ontcijferen was.

Wie wil proberen ons te helpen klikt op Lees meer.

Lees meer...

Mijn grootmoeder herboren

Betsy ElderingGodelieve zond mij een mooie portretfoto van mijn grootmoeder Betsy Bijvoet-Eldering die ze vond in het archief van haar grootmoeder Jo Hofstee-Bijvoet. Het portret hangt nu aan de muur van mijn werkkamer.
De foto is prachtig en gemaakt in 1905. In die tijd was de fotograaf trots op zijn werk. Hij ondertekende de foto's en plaatste deze in een passe-partout.

Het probleem is dat mijn kinderen het portret nog wel zullen bewaren, maar mijn kleinkinderen zullen het waarschijnlijk weg doen.

Om de foto toch voor het nageslacht te bewaren is deze in hoge resolutie nu ook in onze database opgenomen op de webpagina van Betsy Eldering. De foto kan dus over een paar eeuwen in praktisch dezelfde kwaliteit nog gereproduceerd worden.

Nu bent u nog in staat om portretten van uw voorouders voor het nageslacht te bewaren. Zend ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij plaatsen de foto op zijn/haar webpagina.

Onze website is vernieuwd

Onze website is achter de schermen volledig gemoderniseerd. Aan de voorzijde (dat wat u ziet) lijkt weinig veranderd. Belangrijkste merkbare wijziging is dat u nu zelf berichten kunt plaatsen op onze website en ook op berichten kunt reageren.

Toch zitten er nog vele haken en ogen aan deze vernieuwing van onze website. Dat kunt u lezen door te klikken op Lees meer.

Lees meer...

Geheimzinnige verkoper 'Bijvoet' voor de rechter

Heyboer portretIn de Volkrant verscheen een artikel over vervalste werken van de kunstenaar Heyboer. Een geheimzinnige 71-jarige man die zich Bijvoet noemde moet voor de rechter verschijnen. Hij wordt ervan verdacht de vervalste werken van Anton Heyboer te hebben aangeboden. Mogelijk is hij ook ook de maker van de valse werken.

Voor het inzien van het volledige artikel klik hier.

Foto's uit ca. 1900 zijn mooi !

Van Godelieve Hofstee ontvingen wij een aantal mooie foto's die vermoedelijk dateren van rond de eeuwwisseling 1900. Met knip- en plakwerk zijn de kopjes van deze familieleden in de stamboom geplakt. Omdat het vrij barbaars is om deze foto's te verknippen zijn ze hier nog een keer in volle glorie gepubliceerd.

Lees meer...

Proef met nestkasten voor wilde bijen

bijenkastWij ontvingen kopie van een artikel in Het Parool van 4 januari waarin melding wordt gemaakt over een proef om de bijenstand in Nederland te herstellen.
Het Parool heeft Joeri Bijvoet van het ontwerpbureau AAT hierover geïnterviewd. Zij hebben een nestkast ontworpen waarvan er 200 geplaatst worden tegen bomen in de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Om het artikel te lezen klik hier.

Een interessant project, maar onze vraag is natuurlijk waar Joeri Bijvoet te vinden is in onze stamboom. Uw oplossing s.v.p. zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Copyright © 2014 Bijvoet & Byvoet Familie vzw

facebook-01